Det Dyreetiske Råd opfordrer forbrugere til at være bevidste om, hvor kødet, æggene og mælkeprodukterne kommer fra, hvis der vælges fødevarer fra dyr.
Læs Rådets overvejelser om at fremme dyrevelfærd, når der købes produkter fra dyr, i Udtalelse om markedsdrevet dyrevelfærd (2012). Se også debatarrangementet Skal din bøf podes eller paneres?, som Rådet arrangerede i samarbejde med Tænketanken Frej 11. november 2020.
På medlemmernes blog finder du indlæg om mærkning af fødevarer fra Michael Nielsen: Julen er hjerternes fest – så husk hjertegrisen, Peter Mollerup: Endelig mere dyrevelfærd for de danske grise og Dyrevelfærd for alle pengene til slagtekyllinger, Yke Kloppenburg-Oosterwoud: Mælk og kød med hjertet og Sebastian Klein: Når man prøver at redde verden med en kylling…. Der er også et indlæg om en EU-kampagne om dyr i bure fra Peter Mollerup: Bekæmp burene – End the Cage Age.
På bloggen er der desuden overvejelser om alternativer til fødevarer fra dyr i indlæg fra Rådet: Vegetar og veganer for dyrenes skyld? og fra Thomas Søbirk Petersen: Et forsvar for plantebaseret kost. I Thomas Søbirk Petersens indlæg Kødspisning - nu uden slagtning af dyr: Stamcellekød kan betyde mere dyrevelfærd kan du læse om en mulig fremtid med kunstigt fremstillet kød.