Gå til hovedindholdet

Sofari – oplev det økologiske griseliv

af Michael Nielsen

Publiceret 23. maj 2018

Sofari – oplev det økologiske griseliv


Kom ud og oplev det økologiske griseliv søndag den 27. maj 2018 kl. 10 – 14, når de økologiske griseproducenter inviterer på Sofari.

Sommeren står for døren, og vi danskere mødes i venners gode lag om grillen for at tilberede et godt måltid mad sammen. Men hvad er det for noget kød, vi vælger at lægge på grillen? Flere undersøgelser viser, at dyrevelfærd står højt på danskernes dagsorden, og flere forskellige dyrevelfærdsmærker guider os på vej i vores valg af kød. Men det kan være svært umiddelbart at se, hvad man får for pengene, når man står ved supermarkedets køledisk og kan vælge mellem grisekød opdrættet på forskellige måder. 

Økologisk grisekød er klart det dyreste. Men hvis man ikke ved, hvordan den økologiske gris har levet, kan det være svært at vælge de økologiske koteletter, som ligner de almindelige, men koster væsentligt mere. For hvad er det egentlig, man får for pengene? Det vil økologiske griseproducenter over hele landet rigtig gerne vise danskerne, og derfor inviterer de inden for på gården til Sofari søndag den 27. maj.

Her åbner 15 gårde over hele landet deres bedrifter og giver mulighed for, at man kan komme helt tæt på det økologiske griseliv. På Sofari kan man få et indblik i, hvordan de økologiske grise lever, fra de fødes i hytter på marken, til de ender som slagtegrise seks måneder senere – for de flestes vedkommende i en stald med god plads, masser af halm og mulighed for at komme ud under åben himmel.

De økologiske landmænd står klar til at sætte deres gæster ind i den økologiske produktionsform. Der vil være rundvisninger og mulighed for snak med landmændene og deres hjælpere. Så find en gård nær dig på www.sofari.dk og ta´ familien med en tur på landet og bliv klogere på det økologiske griseliv. Du kan også følge Sofari på facebook.com/sofaridk.


MENU